onsdag den 7. maj 2008

Referat af ´´Bag om Arto.dk-fra venskaber til mediepanik´´

Skrevet af Malene Charlotte Larsen
Som skrevet før, er Arto.de et mødested for unge. I medierne bliver der ofte kun omtalt chatportalen, der er f.eks. en onsdag aften 28000 besøgere og ud af dem er der ca. kun 50 personer på chatten, så der er meget mere som de unge bruger. Gæstebogen er det sted der bliver brugt mest. I en debatte kan de unge udveksle meninger til 27 forskellige emner, der findes også en klubsektion hvor der lige for tiden er 22737 forskellige klubber, der er opdelt efter emner og interesser. Spille spil, læse vitser, se video og meget mere kan de unge her og ikke kun chatte!
Danah Boyd som forsker i unges brug af Mayspace (er en pendant til Arto.de) har fundet ud af, at hvis der bliver kontrolleret eller overvåget for stærkt af de voksene, finder de unge andre steder på nettet, hvor de voksene ikke har tilgang!
Morten Borg som er direktør for Arto.de nu, startede 1997 med at lave en hjemmeside med vittigheder. Sener oprettede han en gæstebogfunktion og så har det hele udviklet sig til det hvad Arto.de er i dag.
Unge mobber, truer eller bagtaler sig, om det er i det fysiske rum eller i det digitale rum, det hører med til deres identitetsudvikling. Det er her nogen journalister slår til og spreder panik. Man burde som læser være meget kritisk i forhold til kilderne som bliver brugt til artiklerne! Hvis man ser tilbage i historien har der altid været mediepanik, når der er kommet et nyt kommunikationsmedie.
Jeg mener at man altid skal se kritisk på en ny ting, men ikke falde i panik, bare fordi man selv ikke har styr på tingene endnu! Her kan man igen se at der er vigtig som forældre og naturligvis som pædagog, at følge de unge i deres interesser!

Ingen kommentarer: